Na zapadu ništa novo

Jučer nisam pisao blog jer smo se kasno vratili u hotel, a nisam jeo ništa pretjerano zanimljivo ni vrijedno pisanja :) Zadnja 2 dana sam malo (al stvarno malo) prekršio neka pravila koja sam si sam zadao oko prehrane, ali sam zato izbacio večeru pa će to sve skupa sjesti na svoje mjesto (uz puno hodanja).

 

Uglavnom, jučer za doručak voće (ananas i šipak), za brunch kukuruzna tortilja s piletinom i za ručak piletina u curry umaku s rižom u japanskom restoranu. Uglavnom, piletina je bila pohana (iako to nije problem, problem je u kom ulju su je ispekli ali to neću saznati) a rižu sam odlučio pojesti da se vježbam jesti štapićima. To do sada nisam znao, ali ovih par dana jedenja sushija i već sam odlučio preći na nešto zahtjevnije. Uglavnom, uspio sam pojesti kuglu riže i piletinu i sav umak štapićima i zbog toga sam ponosan na sebe. Bio je to ručak oko 15.00 pa nakon toga više nisam imao potrebe jesti. Uglavnom, ono što sam prekršio je riža i drugi žuti riža uz piletinu. Rižu sam planirao izbjegavati neko vrijeme radi masne jetre, a kombinaciju proteina i ugljikohidrata u istom obroku planiram izbjegavati radi gubitka kilograma. No, uz pojačanu aktivnost i preskakanje večere svemir je opet u ravnoteži :)

Danas za doručak voće (ananas i jagode). Usput sam zaključio da mi se mango i papaya (koje sam prvi put probao svježe) ne sviđaju previše. Srećom nije ih bilo previše a i više ih neću kupovati i konzumirat ću ih i dalje u sokovima. Nakon doručka pojeo sam 1 pasteis de nata (tradicionalni portugalski kolač).  Manji prekršaj, ali morao sam probati bar nešto tradicionalno u Lisabonu. A i kolač (to sam naknadno pročitao) spada među manje kalorične :) Za ručak sam jeo bakalar na način kuće. Ono što je zabavno u lisabonskim restoranima je što konobari ne znaju engleski a ako ga nekim čudom znaju ne znaju ga dovoljno za objasniti što se nalazi u nekom jelu. Tako čovjek nikada ne zna što će dobiti što svemu dodaje tu zabavnu notu. Bakalar na način kuće je odrezak (ne filet) bakalara zapečen u rerni s kuhanim krompirom u ljusci te mu je dodano povrće kuhano na pari. Pojeo sam gotovo sve (uključujući i kuhani krumpir koji je zapečen :)) jer danas više nema klope. Sve u Lisabonu se lagano zatvara i sutra će biti sreća ako nađemo neki otvoren restoran. Stoga, iako manji prekršaj opravdan je jer bih inače večeras umirao od gladi i jedino bih se mogao ići u McDonalds utješiti jer oni izgleda ne planiraju zatvarati :)

Svima koji čitate želim sretan i blagoslovljen Božić i tipkam ponovno u ponedjeljak.

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *