Tapenada, namaz od maslina

Pureće rolice punjene špinatom i svježim sirom

Dobio sam dosta savjeta da izbacim sirne namaze iz doručka. Kako se zaliha prije kupljenih istrošila, počinjem jesti nove stvari za doručak. Malo zdravije i malo ukusnije :)

Nakon čišćenja u ponedjeljak sa ribom i voćem za večeru, jučer sam ipak jeo nešto bolje: za doručak integralni kruh i paštetu od lososa (za doručak samo 1 šnita kruha uvijek). Ručak je bio klasični pileći filet i salata od kupusa, dok sam za večeru pojeo pureće rolice punjene špinatom i svježim sirom sa povrćem sa žara (na slici) i jedan šipak. Također sam sinoć pripremio Tapenadu koju ću idućih par dana jesti za doručak sa integralnim dvopekom (počevši od jutros) i zadovoljan sam rezultatom.

Za napraviti tapenadu (namaz od maslina) potrebno je: 30g kapara, 150 gr crnih (otkoštenih) maslina, 30g fileta inćuna, 3 češnja češnjaka, 1 žlica limunova soka, 1 žlica vinjaka i par žlica maslinovog ulja. Priprema: masline i kapare isprati u vodi. U električnoj sjeckalici pomiješati sve sastojke osim maslinovog ulja i usitniti ih te izvaditi u zdjelu i postepeno umiješati maslinovo ulje. Recept preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/namaz-od-maslina/

Namaz je ukusan, zdrav i može stajati nekoliko dana u frižideru što mu je velika prednost.

Nastavljamo dalje, vaga se vrti oko 126kg, čekam pad na 125 uskoro :)

Spread the love

4 comments

  1. jedan od pametnih namaza je i humus. uzdam se u tvoje kulinarske sposobnosti i čekam da iznađeš savršeni omjer sastojaka, te se bilježim za recept ;)

    a i labneh (cijeđeni jogurt koji je to bolji što se dulje cijedi).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *