Drugi dio puta

3 mjeseca i tjedan dana. 99 dana. 2376 sati. 142.560 minuta. 8.553.600 sekundi.

Kako god to izračunali, to je vrijeme koje mi je trebalo da smršam 20 kg. Neki će reći da sam mršavio prebrzo. Meni se pak činilo kao vječnost :) Posebno dani i tjedni kad nebih izgubio niti grama. 

Uglavnom, prešao sam više od pola puta. Moj cilj je bio smršati 38 kg. Do cilja mi je ostalo još 18 kg. Manje od pola. Obzirom da mi je za ovo trebalo cijelo godišnje doba, možda uspijem do idućeg godišnjeg doba stići na željenih i ciljanih 95 kg.

O tome kako sam se odlučio na pothvat i čime se hranim tijekom dijete mogli ste većim dijelom pročitati na blogu. Zadnjih 2 tjedna nisam ništa pisao jer sam se svaki dan nadao spustiti se ispod 114 kg kako bih mogao napisati da sam prešao pola puta, ali 10 dana vaga je uporno pokazivala istu težinu. Kao pokvarena. To su najteži dani dijete. Hranim se isto, bavim se istim aktivnostima a ništa se ne dešava. To su, valjda, najgora iskušenja.

I onda je došao ovaj vikend koji smo proveli na Bledu. Red šetnje, red zdravije hrane, pa malo deserta (umjereno). Očekivao sam se u ponedjeljak izvagati i imati više kilograma nego u petak, kad iznenađenje. Bio sam ispod 114. Pričekao sam i danas i kontrolno vaganje je pokazalo 113.4 kg. Milestone od 20kg je zaslužio svoj blog post :)

Sad slijedi druga polovina puta. Najveća prepreka će biti Uskrs i ženin rođendan koji padaju na isti dan. Trebat će odoliti svoj hrani koja će biti po kući i gledati goste kako je konzumiraju i suzdržavati se. Ali, ako sam preživio Božić, preživjet ću i ovo :)

Spread the love

5 comments

  1. Kolega, čestitam ti na uspjehu.

    Primjetio sam da si napisao: “…Hranim se isto, bavim se istim aktivnostima a ništa se ne dešava…”. Ponekad se treba promijeniti rutina jer je tijelo vrlo pametan stroj i nakon nekog vremena se prilagodi situaciji. Tako da ga svako malo treba ponovno “iznenaditi” sa nečim novim.

    Još jednom, čestitke na uspjehu i želim da uskoro dosegneš svoj cilj.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *