Već mi nedostaje more

Zalazak sunca

Plaža uz kamp SolineKad smo u blizini mora, kažemo “idemo u vodu”, a kad smo daleko od njega, onda nam fali more. Koliko god Dalmoše nerviralo naže zvanje mora vodom, nekima poput mene je to urođena jezična mana :) Ali trenutno sam u Zagrebu pa mi fali more i posebno Kamp Soline. Nakon provedenih predivnih tjedan dana u mobilnim kućicama Kampa Soline, red je da napišem i neki svoj osvrt na boravak u kampu i mobilnim kućicama koji sigurno iščekujete. Uvodni post zvao se kampiranje, ako ste propustili.

Zalazak suncaDakle, osim par minornih nedostataka koje nije vrijedno niti spominjati u ukupnom iskustvu boravka u kampu (socijalstičko posuđe u restoranu i nedostatak roleta ili škura na prozorima mobilnih kućica) boravak u kampu je vrlo ugodan i opuštajući te pruža odličnu priliku za odmor (zbog čega uostalom i idemo na put i posebno na more).  Razmišljali smo o tome da boravak u kampu produžimo za još jedan tjedan, ali želja za razgledavanjem nekih drugih destinacija (jer vrijeme predviđeno za godišnji odmor je kratko i prođe brzo) je prevagnula a o tom dijelu godišnjeg odmora ću pisati sutra. Uglavnom, gledano s distance, godišnji smo trebali organizirati tako da prvi tjedan obiđemo što nas zanima a drugi tjedan provedemo u kampu i napunimo baterije za povratak na posao. Ovako smo baterije napunili za daljnja putovanja a na posao se vratili umorni od nabijenih kilometara :)

Uglavnom, da se vratim na Kamp Soline i zašto mislim da biste ga bar jednom trebali posjetiti (a nakon toga ćete se sigurno vratiti još koji put :)). Boravak u kampu pruža vam mogućnost da za vrijeme koje provodite u kampu ne morate upaliti auto niti jednom a da vam ne zafali ništa što inače trebate na odmoru. U samom kampu nalazi se vrlo pristojan restoran koji ima OK ponudu jela po više nego pristojnim cijenama, dućan koji ima većinu stvari koja vam može zatrebati po razumnim cijenama, štand sa svježim voćem i povrćem (također s normalnim cijenama), pekarnica, štandovi sa sladoledima i osvježenjima, animacija za djecu i odrasle, sportski tereni, wireless internet… Uglavnom, sve što vam može zatrebati. Druga vrlo bitna stvar je da se kamp nalazi u borovoj šumi koja cijeli dan pruža ugodan hlad te opuštajuću atmosferu. Također, plaže uz kamp iz istog razloga imaju dovoljno hlada (što obično nije slučaj s jadranskim plažama) te nije potrebno ustajati u 6 ujutro da bi se zauzelo mjesto u hladu na plaži. Plaže uz kamp su prilagođene svim tipovima kupača (od stijena do pijeska), imaju dovoljno dodatnih sadržaja (tobogani, pedaline, jet-ski, adrenalinski park ….) te pružaju mogućnost za lijeno izležavanje ili nešto aktivniji boravak u ili na vodi.

Hobotnica ispod pekeDo centra Biograda moguće je doći za 15 min vrlo lagane šetnje kroz šumu borova. Naša omiljena destinacija u Biogradu bio je Lavender bar u Hotelu Adriatic. U Lavender baru moguće je doslovno ležati i uživati u koktelima i prirodnim sokovima (nude se naravno i ostala pića :)) te pruža pravu opuštajuću atmosferu za provođenje lijenih večeri nakon dana provedenog na plaži. U Biogradu smo također imali priliku pojesti odličnu hobotnicu ispod peke u restoranu Marina Kornati. Ako se zateknete gladni u blizini Biograda nećete pogriješiti ako svratite u restoran i probate hobotnicu ispod peke :)

ZadarOsim izleta koje smo napravili do Zadra, auto nismo koristili te je svo vrijeme bio mirno sparkiran u hladu što nam se obično ne dešava prilikom boravka na moru. Obično nam ne odgovara ili plaža ili nam nedostaje sadržaja na mikro-destinaciji gdje se nalazimo te svakodnevno napravimo nekoliko desetina kilometara kako bismo ili kupili nešto ili otišli na večernje piće/sladoled. Ovdje nismo trošili vrijeme ni gorivo na vožnje jer smo sve imali u blizini i do toga smo mogli doći prilično jednostavno i ugodno.

Mobilna kućicaU svakom slučaju, preporučam boravak u kampu. Ako nemate svoju opremu za kampiranje (kao što mi nemamo) možete unajmiti mobilne kućice. Ako imate, boravak će vam biti jednako ugodan a znatno jeftiniji :)

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *