Čatež, Tuhelj, Klagenfurt, Subotica

Minimundus

Sigurno se pitate što Čatež, Tuhelj, Klagenfurt i Subotica imaju zajedničko da stoje u naslovu ovog posta. To su destinacije koje smo posjetili tijekom drugog tjedna našeg godišnjeg odmora. U Čatežu i Tuhelju smo proveli po jedan dan kupanja.

Terme Čatež su standardno dobre. Kupanje, opuštanje, odlazak doma. Terme Tuhelj su pak destinacija koju nikome ne preporučam. Prljave i zapuštene. Iako su duplo jeftinije od Čateža, žao mi je što smo dan proveli tamo. Uglavnom, idućih par godina nemam potrebu ići u hrvatske toplice.

Klegenfurt smo posjetili radi Minimundusa. Ukratko, zabavni park u kojem se nalaze 1:25 minijature poznatih svjetskih građevina, brodova i vlakova. Ako ste bili, znate o čemu pišem. Ako niste bili, svakako se zaputite put Klagenfurta i posjetite Minimundus. Ako ste proputovali cijeli svijet, bit će Vam zabavno vidjeti minijaturne građevine i prisjetiti se momenta kada ste ih prvi put vidjeli uživo. Ako pak niste proputovali cijeli svijet, sigurno ćete dobiti želju posjetiti više od nekoliko destinacija koje ćete vidjeti u Minimundusu. U nastavku posta je galerija u kojoj se nalazi nekoliko fotki ako vam je potreban neki poticaj za ovaj ugodni izlet. Kad smo već došli do tamo, prošetali smo centrom Klagenfurta, ručali u pivnici Augustin (odlična klopa i super pivo), posjetili Ikeu i otkrili Pyramidenkogel vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na jezera i prirodu Koruške. Nažalost, nismo dovoljno unaprijed planirali, pa smo tek dolaskom u Klagenfurt otkrili i  mnoge druge atrakcije koje bismo željeli posjetiti u Koruškoj pa se nadamo da ćemo imati prilike za jedan produljeni vikend izlet i obilazak svega što nas zanima.

I zadnji vikend godišnjeg proveli smo u Subotici. Glavna svrha posjeta Subotici bila je da obiđemo grob naše drage prijateljice Tijane koja je preminula u veljači ove godine a usput smo onda obišli i sam grad te jezero Palić koje se nalazi pored grada i ZOO Palić. Na putu prema Subotici svratili smo do Batine i pogledali spomenik Batinskoj bitci, a u povratku smo vidjeli polje suncokreta sa modno osviještenim strašilima koja tjeraju ptice. Pa smo ih to zabilježili.

PS. Kratki info o mom napretku s dijetom. 31 tjedan je prošao, izgubio sam 30 kg. Trenutno sam na 103 i cilj je skinuti još 8. Sve ide po planu :)

Spread the love

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published.