Six Flags Great Adventure

Danas smo dan proveli u Six Flags Great Adventure theme i safari parku (link) sa nasim domacinima, Sandrom, Chiarom i Markusom. Park se nalazi u New Jerseyu. Put ujedno otkriva i mnoge razlike medju susjednim americkim drzavama. Npr. gorivo je u New Jerseyu jeftinije nekih 70centi po galonu nego u New Yorku i skoro 1$ jeftinije nego na zapadnoj obali, a na benzinskim postajama uvijek gorivo moraju tociti zaposlenici benzinske, nikako vozaci, iako su pumpe (kao i u cijelim SAD) napravljene za samoposluzivanje, a autoceste se naplacuju.

Prvo smo iz auta prosli kroz safari park i fotkali zivotinje, od kojih se mnoge secu medju autima po cesti po kojoj se prolazi, a nekon toga smo bili u adventure parku u kojem je dosta razlicitih atrakcija, medju kojima i najvisi (visi od najvise piramide u Gizi i vidi se s 34 km udaljenosti) i najbrzi (206km/h) roller coaster na svijetu. Zove se kingda ka. Voznja na njemu traje 28 sekundi (a na voznju se ceka preko sat vremena zbog velike guzve), ali u tih 28 sekundi se desava sljedece: dostize brzinu od 206 km/h za 3.5 sekunde, penje se na vrh visok 139.5m, s njega se spusta po skoro okomitoj putanji koja jos zavija 270 stupnjeva pri brzini vecoj od 206km/h … Naravno, neki smo bili na spomenutoj voznji, a ispod se nalaze i slike samog roller coastera i kratki video film kako to izgleda. Sutra cemo skenirati i kupljenu fotku s najvise tocke :) Uglavnom, voznja je tako brza da na trenutke deformira lice onih koji se voze (posebno onih prvih u vlaku). Na vrhu se osjeca negativna gravitacija, a na dnu spusta je gravitacija 3-4 puta jaca od normalne. Motor koji pokrece sve to moze proizvesti do 4000KS :)

Nakon uvoda, evo i slika i poslije njih filmic. Slike pricaju pricu od kraja prema pocetku :)

dsc01771.jpg
Na kraju smo u Chilis’u super vecerali i zasladili ovim lijepim desertom. Na dnu je topli biskvit od cokolade, pa velika kugla sladoleda od vanilije i sve preliveno topljenom cokoladom. mmmm

dsc01759.jpg
Jedna od mnogih maskota koje se secu po adventure parku za slikanje s manjom ili vecom djecom, ili cak i bez njih :)

dsc01745.jpg
Pogledali smo i show s delfinima, impresivno. Bio je i jedan morski lav :)

dsc01710.jpg
Slika najviseg vrha spomenutog roller coastera.

dsc01697.jpg
Bambi i njegova mama :)

dsc01686.jpg
Gleda kako ce me pljunuti…

dsc01672.jpg
A nema ni pjesackog prijelaza…

dsc01658.jpg
Medo pred kupanje…

dsc01601.jpg
Zirafa gleda kroz poluotvoren prozor auta. Iako se prozori kao ne smiju otvarati, jednostavno nismo izdrzali …

dsc01587.jpg
Ide u kontra smjeru po cesti…

dsc01553.jpg
S jedne strane ulice ovo…

dsc01545.jpg
… a s druge ovo… Minuta voznje razlike.. I to je New York…

A tu su i filmici. Prvi smo snimili mi (link) a drugi filmic sa snimljenom jednom voznjom iz 3 kuta mozete pogledati OVDJE. (desno ispod oglasa je slika roller coastera i link click to play video, te svakako preporucamo).

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *