Zanimljivo – što se zbiva s blogom na kojem 5 godina ništa nije objavljeno?

Prošlo je nešto malo više od 5 godina kako na ovom blogu nisam napisao niti jednu riječ. Nisam mijenjao temu niti radio ikakve optimizacije weba ili sadržaja. Obzirom je blog osobni projekt bez ikakve komercijalne vrijednosti, mogu si dopustiti kraće ili dulje pauze u pisanju kako bih vidio što će se desiti s posjetima ili nekim drugim zanimljivim parametrima. Iskoristite moju lijenost umjesto da eksperimentirate na svojim webovima.

Ukratko, web i dalje ima oko 1200 posjeta mjesečno (30-100 dnevno, kako koji dan u godini) a najposjećenije landing stranice su:

U top 10 ulaze još i članci poput “Zašto više neću ići u Leggiero bar, “Kelj varivo” i “Čokoladna pita sa šipkom“.

Članak o Leggiero baru neću linkati, a s vremenom ga budem i maknuo s bloga. To je jedan od komentiranijih članaka (izgleda da je kod sadržaja stvarno bitno pisati o temama koje dijele publiku i izazivaju potrebu za komentiranjem).

Članci o zelenoj karti (ma koliko u meni budili neke tužne uspomene) su evergreen sadržaj koji je svake godine odgovoran za spikeove u prometu u mjesecima prijave i izvlačenja US zelenih karata. Također, prvih par godina sam se trudio i odgovarati na pitanja koja su postavljana kroz komentare, ali s vremenom me tema pustila i ne mogu davati aktualne informacije pa je i komentiranje na većini članaka ugašeno (jer spammeri ne miruju).

Posjećenost recepata ovisi o SEO optimizaciji (koju ja nisam radio) što se vidi da su recepti čiji naslov odgovara pretragrama posjećeniji od možda i boljih recepata (iz pozicije kuhinje, ne SEO perspektive) koji ne odgovaraju na upite koji imaju veći volumen.

Ne znam kada ću opet nešto pisati ovdje, ali mislim da su ovi zaključci na tragu svih content i SEO radionica na koje ćete naići i ne donose ništa novo, ali meni će biti zanimljivo vidjeti da li će promet početi rasti idućih tjedana radi objave novog sadržaja (i promjene teme bloga) pa to možda bude iduća tema za pisanje sadržaja.

I naravno, ako su vam se članak ili zaključci svidjeli, podijelite ga na svojim društvenim mrežama. Možda netko nešto novo nauči (ili potvrdi nešto što već zna). A možete i komentirati :)

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *