New York – dan za muzeje :)

Danas smo se nahodali…

Ujutro smo otisli u grad, sa namjerom da obidjemo 2-3 muzeja tijekom dana, usput nesto pojedemo, popijemo kavu…

Nakon dorucka smo usli u Sony Wonder Technology Lab. Bilo je jako puno djece, pa nismo stigli doci do svakog “uredjaja” za testiranje, a ima svasta; studia za snimanje, kamere, fotici, simulacije zvuka, slike…. Izmedju ostalog smo u High Definition dvorani pogledali filmic u trajanju 10 minuta gdje se pojavljuju dvije kratke prezentacije. Jedna od njih je Balls gdje se niz brezuljke San Francisca kotrlja i skace 250 000 kuglica u boji, i Paint koji prikazuje “bojanje” zgrada u Glasgowu cini mi se, na sto su potrosili 70 000 litara boje. Kada su filmice prikazali prvi puta bili smo uvjereni da je to kompjutorska simulacija, kako to dobro izgleda, ali drugi puta su prikazali sve kako su snimali, pa smo ostali iznenadjeni. Mrak!

Nakon toga smo otisli u Momu (The Museum of Modern Art), gdje smo pogledali postavu muzeja i trenutne izlozbe. Nije bilo lose :) Zakljucak je da je umjetnost stvarno cudna pojava. Ako ja naslikam plavu sliku (samo plava boja na platnu) hoce li to biti umjetnost? U Momi je to jedan od izlozaka ;)

dsc02174.jpg

dsc02206.jpg

dsc02193.jpg

dsc02159.jpg

Nakon Mome smo otisli u American Museum of Natural History, gdje smo posjetili izlozbu leptira, gdje se udje u prostoriju punu leptira, u kojoj je jako vruce; leptiri razlicitih vrsta i boja slijecu ljudima na glavu, rame, ruku… :) Osim toga u tom istom muzeju smo posjetili Planetarij gdje smo pogledali 3-D projekciju planeta, zvijezda, meteora.. Vidjeli smo i mnoge druge izloske u tom muzeju, poput minerala, ljudske biologije i evolucije, bioraznolikosti, sjevernoamerickih suma, sjevernoamerickih sisavaca, africke sisavce… itd. Ostalo je jos puno toga sto nismo stigli pogledati. :)
dsc02283.jpg

dsc02353.jpg

dsc02332.jpg

dsc02323.jpg

Vec po izlasku iz tog muzeja (kasno poslijepodne) smo bili jaaako umorni. Ali smo preko Central Parka, i kracom voznjom taxijem dosli do jos jednog muzeja. :) U Central Parku smo sreli vjevericu, koja nam je odusevljeno pozirala.

dsc02357.jpg

dsc02356.jpg

Poslije smo otisli na Broadway, sa namjerom da pogledamo Kralja Lavova, ali su naravno ulaznice bile rasprodane. Rano smo se sjetili ;) I jos k tome subota. Tada smo usli u predvorje Marriott hotela gdje smo primjetili da ljudi stoje u redu za kupovinu nekih karata za neku drugu predstavu. Bilo je jos nekoliko ulaznica na raspolaganju pa smo bez puno razmisljanja kupili. Pogledali smo The Drowsy Chaperone, nije bilo lose. Nakon toga smo dosli “doma” na spavanac, i naravno napisati blog.

Sutra imamo za kupiti jos par sitnica za “suvenire” i navecer lagano pakiranje za putovanje u ponedjeljak. Kako samo vrijeme leti, evo i kraj godisnjeg odmora i naseg putovanja samo sto nije dosao do kraja.

Spread the love

3 comments

  1. E da moj savjet je da pitate vodica da vas odvede u china town jel su tamo cijene suvenira za 50% jeftinije nego u ostatku njujorka , a iste u dlaku :) e da i ja bi onu majicu ja srce nju jork , fala ! :)

  2. Eh, da si se sjetio i to napisao dan prije, dobio bi. Ovako, napustamo hotel ubrzo i ne idemo vise prema gradu… :(

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *