Dan 6 – GatorLand

Današnji dan smo započeli dovršavanjem blog postova o prijašnjim danima, tako da riješimo zaostatke i da svi imate nešto za čitati :)

Nakon toga smo posjetili GatorLand, 40ak hektara uređene površine pokrivene palmama, grmljem, močvarama i naravno stazama, vlakićem, bazenima i ostalim atrakcijama. GatorLand je dom stotinama krokodila iz cijelog svijeta (naravno najviše je “domaćih” s Floride) koji se uglavnom lijeno izležavaju na suncu i ne trzaju čak ni kada im dreseri mašu mesom ispred nosa. Stvarno djeluju kao pitome životinje kada ih se tako gleda. Uz aligatore, u GatorLandu se nalazi i mali kutak sa domaćim i manje domaćim životinjama (tipa raznih vrsta koza i ljama) koje se mogu hraniti hranom koja se kupuje tamo, nalazi se mali terarij sa par zmija, veliki kavez s desetcima papiga koje se isto slobodno mogu hraniti, i okolo po cijelom prostoru lete stotine bijelih ptica koje djeluju kao lokalna zamjena za golubove. Jednostavno kradu hranu gdje god stignu i ne bježe ni od ljudi ni od drugih životinja. A vodiči kažu da ih je u proljeće još par puta više. Te ptice su ovdje na svim lokacijama i stvarno su zanimljiva pojava. Ako ništa, bar strpljivo poziraju za dobre fotke :) .. Nisam baš siguran da je to izvedivo u drugim zoološkim vrtovima, osim fotkanja i promatranja svih tih aligatora otišli smo nešto gricnuti te odabrali : “Deep fried gator nuggets”… ooo da … žvakali smo aligatora.

Nakon GatorLanda smo se odmorili u Starbucksu, posjetili Flea market (lokalna verzija uređenog buvljaka) koji nas je razočarao previsokim cijenama i preslabom ponudom. Kratko smo svratili i u Lake Buena Vista factory outlet, ali isti također nije vrijedan ponovnog posjeta. Višestruko je manji od Premium outleta koje smo posjetili u nedjelju, ima manje posjetitelja i to sve je dovelo do toga da su se mnoge trgovine već počele i zatvarati.

Vrijeme je bilo za posjetiti još neku atrakciju iz vodiča pa smo se odlučili za Titanic – The expirience što će se pokazati velikom greškom. Izložba-show-štogod kako oni to nazivaju traje skoro sat i pol a sastoji se od hodanja prostorijama koje su replike dijelova Titanica uz vođenje iritantnog vodiča koji se trudi pričati irsko-britanski engleski koji nitko ne razumije ni od turista ni od domaćih. Uz to, trajanje toga svega bi moglo biti upola kraće, dok je ovako sve skupa toliko dosadno da to nije moguće opisati.

Dobra večera u Chili’s-u je spasila večer i pomogla izbrisati iz sjećanja The expirience :)

I naravno, par slika za kraj posta. Sutra i prekosutra smo u Universalu i nadamo se lijepom vremenu i dobroj zabavi.

Spread the love

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *