Dan 9 – Od Orlanda do Sarasote

(Upozorenje: Ovaj post sadrži više fotki nego je to uobičajeno, a neke od njih su uznemirujućeg sadržaja – posebno s dolje spomenutih najljepših plaža – pa stoga fotke ne gledajte dok jedete)

Danas smo u rano jutro napustili Orlando i uputili se na zapadnu obalu Floride.

Provozali smo se kroz Tampu, gdje nismo izlazili iz auta, jer nas se nisu dojmili ljudi na cesti. Ako je tko čitao naš blog iz San Francisca od prije 2 godine, to je otprilike tako nekako izgledalo. Tko nije čitao neka prosurfa arhivom ovog bloga.
Usput smo stali na doručak u u Denny’s, gdje smo se natovarili jaja, špeka, tosteva, pravi američki doručak.

Nakon toga smo posjetili St Petersburg, ili skraćeno St Pete, kako ga domaći nazivaju. Posjetili smo Dalijev muzej, prošetali se po pieru, i popili kavicu u Starbucksu.
Onda smo odlučili posjetiti Fort De Soto, gdje se navodno nalaze 3 od 10 najljepših plaža u SAD-u. Nalaze se u meksičkom zaljevu, obzirom se nalazimo na zapadnoj obali Floride. Kakvo razočaranje!!! Žali bože potrošenog vremena na vožnju do tih “plaža”. Tanker na obzoru, more sivo, izbacilo travuljine na pijesak, na pijesku mrtvih riba kao u priči. Uistinu katastrofa, nismo prestali pričati o tome još sat vremena, koliko je to na nas ostavilo loš dojam.

Usput smo svratili u Ellenton u Gamble plantation state park, replika starog imanja, sa odvojenim kućama, štalama, kućama za goste, kućom za poslugu i slično. Samo se provezli autom, nismo se dugo zadržavali jer nam se nije činilo naročito zanimljivo. Nakon toga došli u Sarasotu, u hotel. Malo se provezli i prošetali po Sarasoti, uhvatili nekoliko dobrih motiva za fotkanje, večerali, i evo nas u hotelu spremni za spavanje. Usput smo obavili i kupovinu namirnica (voća, kava i sokova) u Publicsu i Walgreensu. Svaki ulazak u ovdašnje trgovine u nama izaziva bujicu emocija :) Još se nismo odlučili da li se više divimo prebogatoj ponudi, odličnoj organizaciji, fantastičnoj ljubaznosti svih djelatnika (ovdje u svim trgovinama uključujući i omraženi Walmart blagajnici slažu kupcima kupljenu robu u vrećice uz osmijeh) ili činjenici da ih veliki broj radi od 0-24. Zadnje iznenađenje je bilo u Publicsu gdje je najbolje parkirno mjesto (najbliže glavnom ulazu) rezervirano znakom za djelatnika mjeseca.

Sutra nas čeka Everglades i vožnja do Miamija, gdje ostajemo do leta u petak.

Sarasota u prosjeku ima 361 suncani dan godisnje.
Vecina plaza ovdje je prekrivena bijelim pijeskom osim Venice-a ciji je pijesak neobicno taman zbog minerala i fosfata iz skoljki, a tu se mogu naci i fosiliziran ostaci zuba morskih pasa :)

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *