Dan 13 – Key West

Izlet na Key West će vjerojatno svima ostati u odličnom sjećanju. 3.5 sata lagane vožnje po cesti koja povezuje otoke s puno dugačkih mostova između otoka s lijepim pogledom, tirkizno plavo more skoro cijelim putem, prelijepe plaže i na kraju sam Key West koji izgleda kao scenografija nekog zabavnog parka a ne grad :) Cijeli centar grada izgleda kao kombinacija divljeg zapada i Disneylanda i prepun je penzića koji cijeli dan hodaju okolo po gradu s cugom u ruci ili sjede na terasi nekog od bezbrojnih kafića i cugaju. Stvarno čudno na prvi pogled, a kasnije čovjek shvati da je to način na koji bi želio provesti mirovinu :) Na malom, lijepom otoku na kojem je uvijek ljeto i na kojem se nalazi hrpa istomišljenika. Na Key Westu nas se najviše dojmio fantastičan zalazak sunca (sad nam je jasno zašto ga oni smatraju jednim od najljepših na svijetu). Sjedili smo u odličnoj birtiji koja se nalazi na dugačkom molu tako da svi stolovi imaju neometan pogled na zalaske sunca i poslužuju najbolji Mojito na koji smo naišli u ova dva tjedna obilaženja Floride. Slike će vjerojatno puno bolje dočarati ovu atmosferu nego što je to moguće riječima.

Osim zalaska sunca, obišli smo svjetionik (neki su se i popeli :)), izložbu leptira, hrpu trgovina sa suvenirima (definitivno jedna od originalnijih ponuda suvenira od svih mjesta koje smo obišli, baš imaju smisla za to), nezaobilazni Starbucks i par plaža.

Evo malo cinjenica o Key Westu:
Sa “kopnenim” dijelom Floride povezan je sa ukupno 42 mosta.
Ima najvisu prosjecnu temperaturu u cijelom SAD-u.
Pijesak na plazama Key West-a je dopremljen sa Kariba.
Iako je Kuba udaljena samo 144 km od Key Westa, ne vidi se, ni pod kakvim vremenskim uvjetima, tako pise, nisam provjeravala.
Nikada nije zabiljezena temperatura niza od 5°C.
Ima vise barova po glavi stanovnika nego bilo koje drugo mjesto u zemlji, ali istovremeno:
– ima vise crkvi po glavi stanovnika nego bilo koje drugo mjesto u zemlji
– vecina od 40ak macaka koje zive u Hemingwayovoj kuci imaju 6 prstiju jer su nasljednici Hemingwayeve mace sa tim “poremecajem”.

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *