Dan 15 – Dan povratka

Dosao je i dan povratka. Nakon dugog spavanja napustili smo hotel Opera u Miamiju, sa nemalom kolicinom prtljage. Brinulo nas je hoce li sve stati u auto, no auto se dobro pokazao i dokazao! Sve je stalo, srecom!
Odvezli se do Key Biscayne-a, u nadi da cemo napraviti nekoliko dobrih fotki Stiltsville-a, no misija nije bas izvrsena jer su kuce daleko na oceanu, cak i da bi to bolji objektivi koje smo imali uspjeli dohvatiti. Ako pogledate slike vidjet cete “crcke” na oceanu, to su te drvene kuce. Popeli se na svjetionik. Doduse nas troje, Nenadu se nije dalo, pa njega vidite na fotki kao “crcku” koja sece ispod svjetionika.
Sa tugom u srcu otisli smo na aerodrom gdje smo na vrijeme poletili, i nakon vise od nekoliko sati leta sletili u hladan i snijezan Zagreb.
Pozdrav!Evo za kraj jos nekoliko zanimljivih cinjenica o Floridi opcenito:
Floridin Key West nije najjuznija tocka u Americi, Havaji su juznije.
Najvece jezero u Floridi je Lake Okeechobee.
Rijeka Saint John’s je jedna od rijetkih koja tece ka sjeveru umjesto jugu.
U Floridi su 2 rijeke sa istim imenom – Withlacoochee; nemaju nista zajednicko osim imena.
Najveci gradovi redom: Jacksonville, Miami, Tampa, St. Petersburg, Hialeah, Orlando, Fort Lauderdale, Tallahassee, Pembroke Pines, Hollywood…
Kod davanja imena mjestima nisu bili osobito kreativni: cak 52 mjesta sadrze rijec “beach”, 28 njih “city”, a 24 “springs”.
Ne postoji grad u Floridi koji je udaljen vise od 120 km do Atlantskog oceana ili Meksickog zaljeva.
Flamingosi koji ovdje zive u velikom broju postaju jace rozi sto vise skampa pojedu.

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *