Downtown LA i Long Beach

downtown

Danas smo vidjeli Downtown LA i Long Beach, te dobar dio Los Angelesa izmedju te dvije tocke, buduci da smo isli Metro-om koji na toj relaciji vozi kao obican vlak, na zemlji a ne pod njom :)

Uglavnom, koliko god smo jucer bili odusevljeni cudima Universal Studija, a prekjucer ljepotom kuca filmskih i inih zvijezda, danas smo bili razocarani cinjenicom da veliko podrucje Los Angelesa izgleda u najmanju ruku kao Kairo. Uglavnom, podrucje duzine nekih 15 stanica Metroa (oko 45 minuta voznje) su sirotinjske kuce bez krovova, zapustenih ulica po kojima nitko ne hoda, u Metro ulazi sumnjiva ekipa s kojom i nije bas ugodno dijeliti prijevozno sredstvo, nijedne zgrade, trgovine… Dio grada u kojem se covjek ni po danu ne bi setao, a pitanje je da li bi i ponovili voznju Metroom tom relacijom. Naravno, svaki grad ima sirotinju i sirotinjske cetvrti, ali nas Kozari bok je jako lijepo okruzenje za ovo sto smo tu vidjeli. Bitno je naglasiti da ovo pocinje jednu Metro stanicu od Downtowna i traje skoro do Long Beacha i nije nimalo lijepo, a fotki nema iz jednostavnog razloga sto se nismo bas usudili izvaditi fotic u kupeu. A i nebi bile nesto dojmljive.

Osim tog iskustva, downtown je lijepo mjesto u kojem se nalaze skoro pa jedini neboderi u ovako povelikom gradu, ima finih restorana, trgovina, kafica… Vidjeli smo Union station, jako lijepa zeljeznicka stanica, skoro pa nevjerojatno je da je u pitanju takvo mjesto.

union station

union station

union station

Pogledajte par slika gore pa recite jel bi ikad rekli da se unutra nadjete ne znajuci gdje ste da se radi o kolodvoru. Ja nebih.

olvera street

Oboje nas se dojmila Olvera street (La placita Olvera) – meksicka trznica prepuna meksickih proizvoda i meksicke hrane (koja osim imenima nema neke slicnosti s onim sto se nudi u meksickim restoranima izvan ove trznice :) i naravno puna suvenira i ostale bizuterije. Ali jako je simpaticna, puna sarenih detalja koji covjeku poprave dan i ostanu u lijepom sjecanju.

dsc07116.jpg

dsc07123.jpg

Ovo ostalo u downtownu i nije tako jako dojmljivo, zgrade ko zgrade, fali im duse sto bi mi bosanci rekli :)

Long Beach je jos ljepsi, vidjeli smo i Pacifik :) i Queen Mary brod-hotel iz daljine, i Shoreline village koji je kao malo ribarsko selo napravljeno za potrebe prodaje i marketinga :) i nahodali se okolo.

shoreline village

shoreline village

shoreline village

queen mary

Sve djeluje blizu, a na kraju dana noge lijepo bole. Zato cemo sad odmoriti malo :)

Spread the love

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *