Dan 2 – Fort Lauderdale, Boca Raton, Lion Safari Park

Budjenje u 7:30. Nasli se na recepciji u 8, gdje smo se nazdravili Starbucks kavicom. Danas je Davoru rodjendan, a i necija 1. godisnjica braka :) Cestitke!

Provozali se jos malo po Westonu, da vidimo kako izgleda danju.

Krenuli autom na sjever, prema Fort Lauderdale-u. Grad je Venecija Floride, lezi na vodi, i ima mnostvo brodova, jahti, jedrilica…

Poznat je kao “americka Venecija” jer grad ima skoro 300 km vodenih “puteva”.Najveci medjunarodni Boat show se odrzava upravo ovdje, poznat kao Fort Lauderdale International Boat Show.Neki grad nazivaju i “Fort Liquordale” zbog plaza, barova, nocnih klubova, mnostva studenata koji se nalaze u gradu.

Prosetali po Las Olas boulevardu, ulici koja se preporuca u vodicima za pogledati.

Doruckovali.

Provezli se jos malo gradom.

Vidjeli ocean, valovi su veliki, ali cini se da ima hrabrih koji ce se i kupati tijekom dana. Iznenadjenje je bila tirkizno plava boja oceana.

Boca Raton je gradic sjevernije od Fort Lauderdale-a, i iskreno – jako smo se iznenadili njegovom ljepotom. Sve je savrseno planski gradjeno, istog stila, slicnih boja fasada, sa cistim ulicama, prekrasnim restoranima, malim fancy trgovinicama. Pravo odusevljenje.

Boca Raton je dobilo naziv od spanjolskog izraza “Boca de Ratones” sto znaci “štakorova usta”.

Nastavili voznji prema Lion Country Safariju, usput vidjeli lunapark

i “red barn” iz Farmville-a

Bili smo u Lion Country Safariju, gdje smo se autom provezli kroz sam park gdje slobodno hodaju zivotinje, osim onih opasnijih (ili vecih) – npr. slonovi, lavovi… Vidjeli smo zivotinje koje kake, piske, i se.aju se :))))

Od planova koje smo imali za danas propustili smo Palm Beach, jednostavno nismo stigli. Nadamo se da cemo stici jedan od dana kad budemo u Miamiju.Navecer oko 9 smo stigli u Orlando i smjestili se u hotelu gdje ostajemo tjedan dana.

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *