Dan 6 – Božić :)

Evo došao nam je i Božić!

Čudno je biti u stranoj zemlji, s nepoznatim ljudima oko sebe, bez odojka, sarme, nekoliko vrsta kolača. Zato smo mi skromno započeli voćnim doručkom u hotelskoj sobi, s ananasom i šipkom. Izležavali se do podne, a oko 1 smo izašli na ulicu. Kako smo u 5 trebali biti na predstavi Alegria (Cirque du Soleil), nismo imali neki poseban plan prije toga. Odlučili smo otići do velikog parka Eduarda VII., koji se smjestio uz široku aveniju Liberdade. Na dnu parka je kružni tok s kipom Marques de Pombala.

Nastavili smo šetnju prema trgu Marquês de Pombal.

Obzirom da smo trebali danas nešto i ručati, putem smo pratili restorane, no osim 2 hotelska koji su nudili menije po bezobrazno visokim cijenama, nitko nije radio. Naišli smo na Hard Rock Caffe, i odlučili ručati u njemu, za stolom za kojim je sjedio Bon Jovi, kada je imao koncert ove godine u Lisabonu. Bez obzira što je Božić, osoblje je kao i uvijek u svakom Hard Rocku izrazito uslužno, raspoloženo i nasmijano.

Haystack chicken salad - Marinin Božićni ručak
Honey-citrus grilled chicken salad - Nenadov Božićni ručak

Poslije ručka smo se uputili na metro, do stanice Oriente, u Pavilhão Atlântico.

Pogledali smo fantastičnu predstavu Alegria, i iako smo ju već gledali doma na DVDu ovo je jedan sasvim drugi doživljaj. Fantastični kao i uvijek. Ako ste u prilici negdje pogledati neku predstavu u izvedbi Cirque du Soleila, nemojte propustiti. Možete se pripremiti gledajući snimku s interneta :)

Nakon predstave pravac u hotel. Čeka nas još 3 napeta dana obilazaka Lisabona i okolice!

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *