Dan 7 – shopping

Obzirom nismo na vrijeme mislili na izlete.. da nešto rezerviramo za danas, a ponedjeljkom ne rade muzeji koje još želimo obići, onda smo morali dan utrošiti na jedan sasvim neplanirani način :) Obično se ono što ne planiraš pokaže najboljom opcijom :)

Opet smo dugo spavali. Ova soba u hotelu je tako mirna i tiha, ima odlične škure, nema tračka svjetlosti ujutro. Sobarice ne drndaju usisivačima po hodniku, kako to zna biti u nekim hotelima. Ne čuju se prolaznici (soba na kraju hodnika). I još uz to, kako god da kasno izađemo, uvijek nas po povratku dočeka pospremljena soba. I svaki dan čista posteljina. E pa to baš nema u svakom hotelu, dosad u drugim hotelima imamo uglavnom iskustvo da posteljinu mijenjaju cca svaki 3. dan. A cijena, pih, prava sitnica. Preporučamo ako ikad krenete u Lisabon. Metro je jako blizu, na mjestu gdje se križaju dvije linije (crvena i žuta). Kvart je urban, nema skitnica i lutalica, nije problem ni kasno navečer šetati vani.

Inače, mislim da nisam pisala prethodnih dana – i metroi su izrazito čisti, i ne smrde kao po drugim gradovima.

Dakle, ne znajući kuda ćemo danas, Nenad je izvukao letak iz džepa jakne na kojem piše “najveći europski outlet – Freeport”.

u busu se čeka polazak prema Freeportu

 

Pogled prema Parque das Nações, iz busa

 

pogled na most Vasco da Gama sa zadnjeg sjedišta u busu, najduži europski most

Vožnja je trajala cca 20 minuta, cijena jednog smjera za jednu osobu je cca 3,5 €. Dok smo čekali bus, pitali smo taxi koliko bi uzeo, rekao je 25-30 € jedan smjer.. dakle – uštedili smo :)

Outlet Freeport je jako lijepo uređen, no ne bih se kladila u to da je najveći u Europi. Uspoređujući s npr Parndorf-om, čini mi se manji. I obišli smo ga za 4-5 sati :) Evo par slikica:

Cijene nisu privlačne. Vjerojatno jesu povoljnije nego u regularnim trgovinama, no… obzirom da nam se još od Amerike ormari raspadaju po šavovima, kupujemo samo ako je nešto izrazito povoljno ili izrazito neodoljivo :)

Tako su nam se u Burberryu neodoljive učinile hlače – Nenadove za 40€, a moje za 30€. Fine hlače za na posao :)

Svevremenske stvari (torbe, novčanici, remeni, šalovi..) nisu nešto naročito povoljne.

A onda, izdaleka i izenanada me zaskočila omiljena trgovina – Desigual!

Obzirom na inače malo pretjerane cijene krpica.. rekoh, ajd da vidim što se može naći po outlet cijenama. Očekivano – u skladu s drugim trgovinama ovdje – ništa spektakularno povoljno radi čega bih natrpala pun shopping bag :) (kao npr u Tommy-u ili RL-u u Americi). No ipak je jedna fora tunika našla svoj put do mog novčanika. Evo je (nisam ja na slici, al to zasigurno znate, i bez da pišem) :) :

Evo jedna fotka iz busa po povratku:

Vratili smo se u grad kupiti Nespresso kavice.. doma su zalihe pri kraju! Lijepo dobiješ brojček kao u banci i čekaš da te prozovu :)

Kupili 25 kutija raznoraznih kavica – puna vrećica. Sad sam mirna negdje do proljeća! :) Prvi put smo naišli na neke “modele”, kao npr. Cherry i Vanilla Blossom. Usput smo ih tamo i isprobali.

A onda smo se sjetili razglednica. Već danima ih nosim u torbi, a sandučiću ni traga! Nakon nekoliko “glavnijih” ulica, odlučili smo se ubaciti u neke otvore, na crvenoj pozadini, koji su ličili na sandučiće u koje se ubacuju razglednice :)

Nadamo se da će stići.

 

Sutra smo na cjelodnevnom izletu – Sintra, Cascais, Estoril…

Tipkamo se!

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *