Božićni ručak

Kao što sam i najavio, za Božić sam odmarao od pisanja bloga. Nadam se da mi ne zamjerite :) Vjerojatno ni većini  nije bilo zanimljivo čitati o dijeti uz sve delicije koje su imali na stolu tijekom Božića :)

Obzirom da se radilo o Božiću, većina restorana (i svega ostalog) u Lisabonu je bila zatvorena. Stoga smo za doručak unaprijed kupili narezano voće (ananas i šipak, te male banane) a onda smo za ručak otišli u Hard Rock Cafe da pojedemo nešto “poštenije” kad je već Božić. Naravno, nisam previše odstupao od dijete ali sam poželio jedan pošten obrok i malo mesa (naravno piletine) tako da sam s dragom podijelio predjelo (buffalo wings) a za glavno jelo sam pojeo Honey citrus grilled chicken salad (piletina, salata, gorgonzola, paprika, luk, naranča, brusnice i pekani). Jelo izgleda odlično a i vrlo je ukusno. Naravno, nakon takvog ručka nije bilo smisla jesti nešto za večeru pa smo večeru preskočili :) Draga je pojela Haystack chicken salad i bila je jednako odlična. Ona je dobila i desert: strawberry cheesecake u čaši :)

Danas smo imali 3 redovna obroka: doručak, ručak i večeru u pravim terminima. Za doručak smo otišli probati kineski restoran u blizini hotela, ali isti je podbacio. Pojeo sam pileći filet (ne cijeli), 2 zalogaja riže i 1 zalogaj spring rollsa. Uglavnom, suho, bezokusno i nikakvo. Srećom su ti kineski restorani jeftini pa čovjeku ne bude žao novca kad promaši :) Za ručak smo podijelili pileći filet sa voćem (jabuke, naranče, kiwi). Koliko god kombinacija zvučala ludo, odlična je i to ću morati napraviti doma. Jedino još da skužim kako tako fino ispeku taj pileći filet :) Za večeru smo podijelili jedan integralni sendvič od tunjevine i nakon toga sam pojeo 150grama bijelog grožđa (brojku sam slučajno zapamtio s pakiranja :)).

Sutra idemo na cjelodnevni izlet pa sam za doručak kupio kukuruzne tortilje s piletinom i salatom. Mala porcija (jeo sam ih i u petak za doručak) ali ukusna i relativno zdrava. Vidjet ćemo što ćemo na izletu naći za ručak. Ako ništa, nekog bakalara će biti :)

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *