Lisabon, dan 2

Lijepo smo se naspavali i krenuli u obilazak Lisabona. Bez organiziranih tura i vodiča sa knjigom i kartom te javnim prijevozom. Naravno, kakav bi to obilazak bio bez dobrog doručka (ovog sa slike)?

U Lisabonu smo otkrili lanac fast-food restorana Vitaminas koji poslužuju zdrave sendviče, juhe i salate. Nude nekoliko predefiniranih verzija, a ostavljaju mogućnost onima koji znaju po
rtugalski da sami slože svoj sendvič i salatu. Pošto portugalski ne znamo, odlučili smo se odabrati nešto sa slike. Marina je odabrala salatu od piletine, a ja salatu Hawaianas koja se sastoji od salate, rajčica, mrkve, tune, kozica, ananasa i dresinga. Kombinacija okusa je fantastična i salata me držala sitim 3 sata hodanja po Lisabonu tako da sam zadovoljan odabirom.

Za ručak smo napravili pauzu u Starbucksu gdje sam popio kombinaciju limunada-zeleni čaj bez šećera koju sam i inače pio i pojeo veliku čašu voća (ananas, grožđe i mango). S tim sam izdržao do večere za koju sam pojeo riblju juhu i odrezak lososa punjen povrćem a za prilog pire od jabuka i celera. Izgleda kao restani krumpir na slici, ali nije :) Nisam se uspio naviknuti na okus, ali pola sam pojeo – nekako paše uz odrezak lososa.

Poslije večere smo otišli u dućan (obične male dućane teško je sresti, ali jedna stanica metroa nas dijeli od El Corte Ingles koji je kombinacija department store-a i shopping centra na nekih 13ak katova. Liči na Macy’s, tako je i sređen, čak prepisuju foru s 10% popusta za strance ali cijene su ipak europske i ne mame na kupovinu. Uglavnom, jednu etažu zauzima ogromni super market a u krug oko super marketa su police sa voćem, povrćem, ribom, mesom, sirevima… Nema čega nema. Evo jedan dio ribarnice, čisto da dočara ugođaj. Kod voća i povrća je prevelika gužva da se nešto snimi. Uglavnom sve kombinacije tropskog vođa, cijeđenih sokova, očišćenog voća (čak i očišćenog šipka što se rijetko sreće)… Puno je lakše zdravo se hraniti uz toliki izbor svega i svačega. Nisam odolio, za desert poslije večere sam si kupio dvije mini banane koje se kod nas teško nalaze a ja sam ih jako zavolio u Miamiju. 100grama me neće ubiti :)

Sutra nastavljamo obilazak. Stay tuned. (Više o tome što smo danas vidjeli u Lisabonu pročitajte na /blog/2011/12/21/dan-2-the-baixa/

 

 

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *