Lisabon, dan 3

Današnji dan bi se mogao opisati s puno šetnje (preko 10km uzbrdo/nizbrdo) i zanimljive hrane i sokova. Ne znam da li sam puno pojeo pošto sam se cijeli dan osjećao sito, ali vjerujem da sam hodanjem potrošio eventualne viškove unešene hrane ili kalorija.

Danas smo imali voćni doručak iz jučerašnje nabavke. Očišćeni i narezani ananas, jabuke, naranče i grožđe. Sve ukusno, friško i odličan početak dana. Uz to sam popio prirodni sok od jabuke, mrkve, banane i manga. 1dcl soka, bez vode, šećera i aditiva. Šteta što takvih stvari nema kupiti kod nas. Bilo bi puno lakše :)

 

 

Za ručak bacalhau a bras (link)  – tipično portugalsko jelo (još uvijek ne shvaćam zašto su toliko zapeli za bakalar, pripremaju ga na stotine načina) od bakalara, luka, krumpira, jaja. Ne znam koliko je zdravo, ali je zanimljivo. Ne toliko da ću si ga doma raditi, ali zanimljivo :)

 

Nakon ručka počastio sam se voćnim sokom od limete i mandarine u nekom kafiću i desertom od acai bobica (na slici: koliko sam uspio kasnije prevesti s portugalskog acai bobice i banane se zgnječe i smrznu kao sladoled te se to sve pospe žitaricama, jagodama i medom) – poprilično ukusan i zdrav desert, navodno brazilskog porijekla. U svakom slučaju, ako se zateknete u Lisabonu i odlučite ga probati ima ga u Jardin du Estrela.


Večera je bila najzanimljiviji dio dana: sushi corner. Drugi lanac sushi barova (ima ih nekoliko: svi pripremaju sushi pred gostima a razlikuju se po kreativnosti jelovnika) koji se nalazi uz naš hotel. Večeras smo probali sushi mix i sushi sendviče, te miso juhu a sutra ćemo nešto drugo. Teško se odlučiti između sushija s lososom i jagodama, sushija od lososa, rikole, manga i japanske majoneze s wasabijem i mnogih drugih /sastojke nekih si još prevodimo :)) /. To je druga stvar koja mi je nejasna nakon bakalara: zašto imaju  toliko sushi barova koji pripremaju svježi sushi. I jako malo je ostalih fast food restorana (McDonaldsa i slično). Ima ih, ali ne toliko kao u drugim europskim gradovima.

 

 

 

Spread the love

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *