Teretana

teretana

Zadnjih par tjedana se pokušavam organizirati da odem na Sljeme 3x tjedno, međutim što zbog obveza a što zbog izuzetno lošeg vremena to skoro nikako nisam uspio. Jedan tjedan mi je skoro uspjelo, ali nas je jedan dan na pola puta zaustavio pljusak. Stoga sam se dosta premišljao, da li krenuti u teretanu ili ne. Svjestan sam da će povećani broj odlazaka u teretanu smanjiti broj odlazaka na Sljeme, ali s druge strane teretana će mi pomoći da i gornji dio tijela dovedem u red :) Stoga je pala odluka, našao sam i društvo za teretanu (jesam li već prije spomenuo da ne volim sam vježbati niti se penjati na Sljeme?).

teretanaLokacija je Fitness XXL na ZG Velesajmu, paviljon 25. Teretana zadovoljava sve kriterije koji su mi bili bitni: pristojne sprave (moja definicija pristojnog je jednostavna: da mogu sve sprave na kojima želim raditi prilagoditi svojim gabaritima – posebno visini), parking, čista je i uredna te najvažnije nije neko okupljalište šminkera i ostalih koji žele biti viđeni. Također, teretana ima dovoljno sprava tako da ovih par puta (koliko sam išao ovaj tjedan) nisam morao čekati na red za spave koje me zanimaju. Uz to, mjesečna cijena od 250 kn za neograničen broj dolazaka je više nego pristojna.

Što se tiče vježbanja, ovaj tjedan sam isprobao sprave koje me zanimaju (ruke, ramena, prsa, leđa, trbušnjaci) te kardio sprave (nisam nikad prije isprobao orbitrek u teretani, pa mi je ovaj baš dobro “legao”). Idući tjedan ću isprobati “stronglifts 5×5” program i u ovisnosti o tome kako mi se svidi ću ga pokušati gurati 2-3 mjeseca. Nisam se nikada vidio kao bilder ili nešto slično, ali moram pronaći program kojim ću gornji dio tijela (posebno prsa i trbuh) izravnati :) Masne nakupine koje sam na tim mjestima “marljivo” skupljao godinama najteže silaze. Stoga su mi vježbe koje će aktivirati najveći broj mišića zanimljive i voljan sam ih probati.

Ako netko od čitatelja ide u XXL, javite se kad ste tamo ili kad me vidite pa se možemo upoznati ili popiti piće poslije vježbanja.

Spread the love

5 comments

    1. Jedan nam je pokazao ove sprave na kojima smo do sada vježbali, a našli smo drugog koji će nam pokazati ovaj 5×5 program koji zvuči obećavajuće.

      1. ak ce ti sam pokazivati programe onda radi sam da radi, dobar trener te pita kaj oces postici i onda ti napravi program po kojem vjezbas. ak takvog nema u teretani, nadji nekog, poznas preko nekoliko ljudi valda neko zna dobro trenera da te “educira” i slozi program vjezbi

  1. Možeš da probaš i nešto od tzv aerobnih programa, ako to imaju u ponudi, ali se to obično dodatno plaća na članarinu (bar je tako u Srbiji). Dobra stvar je Body Pump, radi se sa malim težinama ali dosta ponavljanja. Za sat vremena, pogađa se svaka veća grupa mišića (zagrevanje, pa onda idu čučnjevi, pa leđa, pa tricepsi, pa bicepsi, pa iskorak/noge, ramena, trbušnjaci i na kraju istezanje).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *