Kampiranje

Plaža u Kampu Soline

Ovo ljeto odlučili smo se isprobati odmor u kampu. Ne kampiramo u punom smislu te riječi (kamp kućica ili šatori), nego smo smješteni u mobilnim kućicama u Kampu Soline pokraj Biograda. Mobilne kućice su jedan od vidova smještaja u kampu gdje sam kamp kupi i uredi određeni dio kućica, postavi ih na svoje parcele, opremi ih svim potrebnim (namještaj, kuhinja, kupaone, klima, tv…) te ih iznajmljuje gostima koji nemaju svoje kamp kućice i koji nisu zainteresirani za ljetovanje u šatoru. Kućice u kojima smo mi smješteni imaju 32 m2, 2 spavaće sobe, 2 kupaone, kuhinju s boravkom/blagovaonom te prelijepu terasu u hladu borova.

Ovo nam je prvi boravak u kampu pa ćemo nakon tjedan dana boravka ovdje vidjeti da li je to za nas i da li ćemo se još koji put vratiti u kamp ili ćemo se držati hotela :) Nakon 2 dana boravka u kampu uviđamo brojne prednosti koje Kamp Soline nudi: mir i tišina, ugodan ambijent, blizina plaže bogate hladom s čistim morem, uređene staze za šetnju i rekreaciju… Ovaj blog post pišem s mjesta događaja jer je kamp pokriven bežičnim internetom što je za nas još jedna velika prednost prilikom odabira destinacije.

Također u kampu se nalazi zgodan restoran s pogledom na more koji priprema vrlo korektnu hranu po još korektnijim cijenama (odličan tuna steak sa slike za 45 kn), dućani, štandovi s voćem, pekara… Sve što je potrebno za ugodan boravak bez potrebe za obilaskom okolnih mjesta u potrazi za namirnicama ili nečim drugim. Od kampa do Biograda vodi uređena staza kroz šumu kojom se do Biograda može doći za 15ak min lagane šetnje, uz stazu su brojni kafići, klubovi, restorani te štandovi koji prodaju sve i svašta (od sladoleda do kukuruza – za koji mi nikako nije jasno tko ga i zašto kupuje i jede po ovoj vrućini).

Uz stazu se također nalaze i plaže, prvo plaže od kampa, pa plaža Soline, pa onda još par plaža sve do Biograda. Na plažama se uz klasičnu ponudu ležaljki i suncobrana mogu iznajmiti i pedaline, jet-ski, barke, a na jednoj od njih primijetio sam i velike tobogane koje ću morati isprobati. Cijene ugostiteljske ponude (kafići, restorani, sladoledi) su vrlo korektne, u razini zagrebačkih što me iznenađuje nakon prošlogodišnjeg ljetovanja pored Splita :) More na plažama je čisto, podloge plaža su svakakve (stijene, pijesak, kamen), a jedini problem je što su uz stijene ima i ježeva (koji dokazuju čistoću mora) na koje je lako nabasati a ostavljaju ružne uspomene u nogama.

Tako da za sada na kampiranje (ako se sam boravak u kampu tako može nazvati) nemamo primjedbi :)

Spread the love

3 comments

    1. Mobilna kucica od 720 do 990 kn dnevno ovisno o dijelu sezone. Van sezone dosta jeftinije. 4 osobe stanu u kucicu

  1. Ajd morao sam radit content, ovo sto ste vi bili, nije kampiranje :) Govorim kao djete koje je svake godine ljetovalo u kampu i kampiralo.

    Preporucam ga svakome, ekipa u kampu koja se slozi, nacin zivota, odmor, priroda.. puno bolje od sterilne hotelske sobe. :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *