Zelena karta – prijava za početnike

Zelena karta

Zelena kartaKoliko god se ja već 9 mjeseci trudim i pišem o dijetama, receptima i putovanjima, tekstovi o green-card lottery su u kratkom roku postali najpopularniji postovi na ovom blogu o čemu govori i trostruko povećanje broja posjetitelja i broj lajkova koje postovi ostvaruju i slično. Obzirom da Vas tema zanima, danas donosim vrlo kratki post na temu same prijave u green-card lottery s uputama za prijavu. Napominjem da su prijave otvorene jučer i traju do 03. studenog. Nemojte čekati zadnji trenutak da se prijavite.

Za sam proces dobivanja zelene karte putem lutrije, najvažnije stvari su:

 • ispravna prijava (u lutriju se prijavljujte samostalno, putem službene stranice www.dvlottery.state.gov – ne koristite agencije niti bilo koga drugog tko vam nešto obećava ili želi naplatiti
 • praćenje procesa nakon prijave
  • Prijave u lutriju su počele 02. listopada i traju do 03. studenog 2012. – izvan ovog roka nije se moguće prijaviti
  • Nakon što uspješno obavite prijavu u zadnjem koraku dobit ćete confirmation number – confirmation number obvezno spremite na sigurno – bez kojeg nećete moći provjeriti da li ste izvučeni ili niste. Ne postoji način da ovaj broj ikako saznate ako ga izgubite stoga zadnju stranicu prijave s confirmation numberom isprintajte i spremite na sigurno, pošaljite ga na e-mail, spremite na računalu
  • Stavite si reminder na 01.05.2013. kada će biti završeno izvlačenje i na istoj adresi www.dvlottery.state.gov provjerite da li ste izvučeni. Za provjeru vam treba već spomenuti confirmation number, godina rođenja i prezime. Ako ste izvučeni spremate se za daljnje korake. Ako niste, iduće godine se možete prijaviti ponovno.
  • Ako ste izvučeni, dobit ćete upute za daljnje korake a o tome sam pisao u postu Zelena karta – što ako me izvuku

 

Proces prijave

 • Prijavu u greencard lottery započinjete na adresi www.dvlottery.state.gov. Na stranici vas čekaju 3 glavna linka: DV-2014 instructions, Photo validator i Begin entry
 • Predlažem da za početak otvorite DV-2014 instructions link. Radi se o uputama koje su napisane na engleskom (i par drugih jezika). Otvorite ih, odvojite par minuta i pročitajte. Dio uputa govori o procesu prijave, uvjetima koje morate ispuniti i zemljama koje mogu ili ne mogu sudjelovati u lutriji ove godine. Drugi dio uputa posvećen je tehničkoj specifikaciji fotografija koje prilažete u prijavi. Ovaj dio je iznimno važan, pročitajte ga s razumijevanjem i ako niste sigurni da ćete sami moći napraviti takve fotografije – isprintajte upute i odnesite ih u foto studio koji se bavi fotografiranjem za dokumente (najbolje u neki koji i inače radi fotografije za USA vize) i zamolite da vam naprave takve fotografije i daju vam ih na CDu, USB sticku ili pošalju na mail.
 • U drugom koraku, kliknite na link Photo validator i provjerite fotografije koje planirate uploadati uz prijavu. Ukoliko ne slijedite upute o ispravnosti fotografija, vaša prijava bit će odbačena bez obavijesti tako da gubite šansu biti izvučeni a to nećete znati.
 • I u zadnjem koraku slijedi sam proces prijave. Kliknite na Begin entry, ispunite sve što se traži i želim Vam puno sreće. Ne traži se previše podataka: Ime, Prezime, spol, podaci o rođenju i mjestu rođenja, trenutna adresa, e-mail adresa, podaci o bračnom statusu i djeci te stupanj obrazovanja i naravno fotografije. Odvojite dovoljno vremena za ispunjavanje, provjerite da ste sve dobro upisali i nakon prijave ne zaboravite spremiti na sigurno confirmation number koji ste dobili.

Savjeti:

 • Prijaviti se u lutriju smijete samo jednom. Više prijava će vas diskvalificirati iz daljnje procesa
 • Prijava u lutriju nema utjecaja na vađenje turističke vize za posjet USA
 • Supružnici se mogu prijaviti 2x (Jednom se prijavi muž a drugi put žena, a u prijavi kao člana obitelji navedu ono drugo i eventualno djecu) – ovo je jedini način da si povećate šanse za dobitak. Nevjenčani parovi se mogu prijaviti svatko za sebe i ako je jedno izvučeno, stignete se vjenčati i oboje dobiti zelenu kartu zajedno.
 • Bitno je napomenuti i da ukoliko dobijete zelenu kartu, dobivate pravo trajnog života i rada u USA. Također, nakon 5 godina rada i života stječete pravo aplicirati za američko državljanstvo. Ovo je jedan od jako bitnih razloga za sudjelovanje.

Još jednom, želim vam puno sreće.

Spread the love

25 comments

 1. Bas mi je drago sto vidim ove upute koje sluze povecanju prometa na necijem blogu. Od prosle godine vrlo je jednostavno prijaviti se na DV lottery, pa je sve vise polupismenih brdjana koji probavaju svoje znanje cropanja fotografija. Kad budu izvuceni, nepismena djevojka ih odgovori od toga, i ode nekom zivotni san… Nakon 7 godina prijavljivanja, mislim da cu ipak riskirati tih milijun dolara, koje treba uloziti u usa gospodarstvo, da dobijem GC.

  1. Iskreno mi je zao radi tvog neuspjeha na lutriji. Mislim da ovo nije mjesto za iskaljivanje bijesa, niti bi uopce trebao biti bijesan radi neuspjeha jer se radi o lutriji. Broj prijavljenih tvoje sanse nece znatno smanjiti (jer se broj izvucenih za neku zemlju odredjuje proporcionalno broju prijava iz jedne zemlje u odnosu na ukupan broj prijavljenih) a ako ovaj blog nekome uspije promijeniti zivot jer se javio zbog ovog posta i dobio zelenu kartu – ja cu biti sretan. A. sto se tice odustanaka, koliko sam pratio statistike zadnjih godina dvije trecine izvucenih NE preuzme zelenu kartu. Siguran sam da je tu puno vise razloga za odustajanjem od onoga sto si napisao

   A sto se tice investicije, mozes proci i sa 500.000$ ako ces ih investirati u slabije razvijenim dijelovima USA – a cak postoje i fondovi koji ti u toke mogu pomoci.

  2. Potpuno nepotrebna provokacija! Admini ovog bloga su započeli temu kako bi pomogli ljudima ko meni da ostvarimo svoj san. Pročitaj ostale postove i videl buš da se admini trude odgovorit na sva pitanja čitatelja te pomoći ljudima sa znanjem iz iskustva. Meni nakon bezbroj sati čitanja tekstova i zakona o imigraciji koja su pisali fah idioti s ciljem da zakompliciraju cijeli proces, su vrlo dobro došli ovi postovi. Pogotovo što se tiče pitanja na koja ti nebude ambasada odgovorila osim ak ne dogovoriš konzultacije koje buš platil 400 kuna po satu. Jebi ga, ja sad igram 3. godinu za redom i ne preostaje mi ništa drugo osim dalje ostat na zavodu za zapošljavanje nadajući se da bude neka šansa za budućnost pala iz vedrog neba. Mogli bi biti zahvalni što ameri uopće imaju ovakav zakon za useljenike, ja neznam za ni jednu razvijenu zemlju sa tako liberalnim pristupom useljeništvu.

 2. Mene zanima da li je potrebno imati najmanje 21 godinu ili je dovoljno 18 godina i zanima me treba li znati engleski jezik da se dobije zelena karta?

 3. Zanima me dio o školovanju. Završila sam srednju strukovnu školu i u prijavi sam navela Vocational School kao stupanj obrazovanja. Sad me zanima što to točno znači za mene i koji su ustvari uvjeti za zelenu kartu što se tiče završene strukovne škole jer ja u principu imam gotovo 9 godina staža, ali ne u struci.

 4. Pozdrav,,kada je izvlacenje za Bosnu i Hercegovinu?posto sam se nadao sada 1 maja..kazu da je tada bilo samo za Njemacku i Rusiju?molim da mi malo obrazlozite ako mozete..pozdrav

   1. Možete li mi preporučiti neki foto studio u Zagrebu koji ce tocno znati izraditi slike kakve mi trebaju,ne bih zeljela zeznuti.Hvala

    1. studio skljoc na pocetku tkalciceve (tkalciceva 5, ispod argentine). ponesite im za svaki slucaj isprintane upute iako su znali kada sam bio tamo

 5. U slucaju da budem izvucen, da li odmah sa mnom idu moja zena i dijete ili (negdje sam procitao) moram otici sam pa nakon tipa 6 mjeseci podnijeti zahtjev/zamolbu za njih… citao sam da je za vrijeme clintona bilo toga da cijela obitelj odmah ide a sad da izvceni clan ide sam pa da naknadno trazi da mu se obitelj pridruzi a taj proces moze potrajati?

 6. Pozdrav,

  zanima me kada kreću slijedeće prijave za green card i za koju će to bit godinu? Nigdje ne uspijevam pronaći tu informaciju kako bih znao biti spreman. Na stranici http://www.dvlottery.state.gov piše da je period prijave za DV-2018 bio 2016. godine, pa pretpostavljam da bi ove 2017. godine trebale biti prijave za DV-2019?

 7. Pozdrav svima, moze mala pomoć oko prijave za lutriju. Pokušavam od 6 oktobra da se prijavim na američku zvaničnu stranicu sajta i nikako ne uspevam, svaki dan po 3-5 puta gledam. Unapred hvala

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *