Produženi vikend

Produženi vikendi mi teško padaju tijekom moje dijete. Dosta vremena se provodi doma, dolaze gosti, odlazimo u goste i svi nešto jedu ili nude. Teško se odhrvati svemu tome :(Za sad mi ide dobro, kad mi se nešto jede pojedem neku voćku ili malo badema i bar zbog nečega se veselim što uskoro nema produženih vikenda ni blagdana. Do Uskrsa se nebih trebao susresti s previše iskušenja :) A i do tada ću biti puno bliže svom cilju .

Uglavnom, u petak sam obećao napisati recept za ručak ako uspije. Ne znam da li je ručak uspio, ali ukus istog mi se ne sviđa tako da recept neću objavljivati. Možda pokušam napraviti nešto slično, ali s drugim začinima jer mi se čini da je kombinacija predloženih začina neprikladna i da je to krivica za moje nezadovoljstvo ručkom. Ručak sam svejedno pojeo, a popodne i večer sam proveo uz voće :) Večer smo proveli na kuglanju. Lijepa rekreacija i uzrok blage upale mišića u subotu.

Subotu smo za doručak jeli dimljenu tunjevinu s malo maslinovog ulja i limunovog soka. Dimljene ribe volim, tuna bi trebala biti OK i za moju prehranu ali ipak ih ne jedem previše radi žive koju skupljaju. Očigledno, nema više skroz zdravih namirnica nego je potrebno umjereno balansirati one koji nam donose najbolji omjer dobrog i lošeg. Nakon doručka smo se zaputili u šetnju parkom Maksimir pa smo nakon toga otišli do Westgatea. Da još malo mišiće ugrijem  :) Za ručak sam ručao finu piletinu i povrće sa žara u Westgateu. Nakon toga sam stao par minuta na neki demo VibroPlate uređaj i danas imam upalu svih mišića koji postoje u nogama. Nevjerojatno da par minuta na takvoj spravi to mogu prouzročiti. Večera mala zdjela nekih mueslija i malo voća.

Danas za doručak posni sir i integralni kruh. Volim sir a i neki prijedlozi jelovnika koje sam dobivao prije od doktora i trenera su ga uključivali pa da ih poslušam. S godinama zakašnjenja, ali bolje ikad neko nikad :) Za ručak integralna tjestenina i arabiata umak. Treba malo ugljikohidrata u prehranu ubaciti, posebno ako je nešto integralno pri ruci. Jabuke grickam cijeli dan, našao sam dobre Granny Smith koje volim pa ih jedem i više nego inače.

Vaga jutros pokazuje 124,8 i ohrabruje me da nastavim dalje s ovim režimom prehrane. Uz blagu aktivnost (šetnje) i dobar omjer namirnica u smanjenim količinama očigledno je moguće postići pristojne rezultate. Također, pijem nešto manje zelenog čaja i isprobavam druge vrste koje idu s medom i limunom (s njima mi je čaj nekako uvijek bolji). Zeleni čaj će ostati u umjerenim količinama 1-2 šalice dnevno. Ostalo će biti druge vrste.

Bacio sam malo pogled na Google Analytics statistike i ispada da me u ovih nepunih mjesec dana čitalo 1315 jedinstvenih posjetitelja koji provode pristojnu količinu vremena na siteu. Hvala vam što me podržavate, morat ću vam se nekako odužiti :)

Spread the love

2 comments

  1. Svaka čast na mršavljenju,nadam se da nećeš posustati kao i mnogi. Debljina će nažalost u svijetu postati najveći problem. Svatko tko prati tvoj blog nadam se da ćeš ga barem motivirati. Zdravlje na prvom mjestu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *