Snijeg :)

Vijest vikenda je snijeg koji je zabijelio Hrvatsku. Iako je zima i pravo vrijeme za malo snijega, kod nas je to vijest kao da smo u tropskom pojasu gdje snijeg padne jednom u par stoljeća pa od toga naprave senzaciju. Zbog malo snijega i jake hladnoće danas sam preskočio odlazak na Sljeme. Ne volim se penjati sam, a nitko nije bio dovoljno avanturistički raspoložen za hodanje po -10. Valjda će se vrijeme do iduće subote popraviti pa ću moći nastaviti sa šetnjom po Sljemenu. Ako ništa drugo, ovaj tjedan sam bio 3 puta na kuglanju pa se i to računa u neku rekreaciju.

Da nastavim sa dnevnikom prehrane dok me sjećanje služi :)

Srijeda: Dukatela s tunjevinom i integralni kruh i mala čaša light jogurta. Ovo je najbezvenija Dukatela koju sam probao i neću je ponovno jesti :) Za ručak oslić sa žara i blitva s krumpirom. Večere se ne sjećam, ali nešto smo sigurno večerali. :) Večer prije smo bili u Sarmientu i pojeo sam odlično toplo hladnu salatu od puretine. Ako vas put nanese u City centar one, obvezno probajte :)

Četvrtak: integralni kruh i obična Dukatela  i mala čaša light jogurta. Za ručak sam se počastio ramstekom, dinstanim graškom i salatom od kupusa. Nije bilo zdravije kombinacije u ponudi, i dobro dođe malo promjene u prehrani. Za večeru sam pojeo pureće ražnjiće s povrćem.

Petak: isto kao i četvrtak. Nisam bio maštovit preko tjedna. Za ručak sam pojeo varivo od leće s malo suhog mesa (iz variva). To mi je prvi put da svojevoljno jedem varivo od leće nakon rata (1994). Tad mi se nije baš sviđalo, a u ratu baš i nema izbora hrane po želi pa sam ga imao u podsvijesti kao nešto što ne želim probati. Kako sam tijekom promjene prehrambenih navika odlučio probati većinu zdrave hrane koju inače nisam jeo, tako je i leća došla na red. Piše se da je zdrava :) Uglavnom, varivo je čak i ukusno. Našao sam danas i par recepata za neke juhe od leće pa ću možda i nešto sam spremiti kad ulovim vremena za prehranu kod kuće. Za večeru smo jeli palentu (puru, žgance – kako već tko zove to jelo) sa pomiješanim posnim sirom, light jogurtom i češnjakom. Prijašnjih puta kada sam mijenjao prehranu jeo sam palentu samo s jogurtom ili samo sa sirom i brzo dosadi. Ubacivanje češnjaka toj priči daje malo zanimljiviji okus koji me vraća u djetinjstvo kada se palenta jela s domaćim gustim kiselim mlijekom i češnjakom.

Subota: za doručak konzerva haringe u umaku od rajčice, šnita integralnog kruha i mala čaša light jogurta. Ovaj tjedan sam ubacio malo više jogurta u prehranu. Ne znam zašto, ali tako mi odgovara. Za ručak je draga pripremila pileći kebab. Pojeli smo ga bez kruha sa začinjenim light jogurtom (češnjak, bosiljak, sol, papar), rajčicom i lukom. Dobra promjena. Nije previše fotogenično jelo, ali kako već dugo nisam uploadao nikakve fotke nek se nađe bar neka tu. Za večeru smo ponovili palentu od jučer.

Jutros je vaga pokazala 120.6 kg. To je ukupno 12.4 kg (ostalo je još 24.6 kg, što znači da sam na trećini puta). Ide nešto brže nego sam planirao, vjerojatno će usporiti ali već se primijeti da sam smršao što i drugi primjećuju i njihovi mi komentari pomažu u održavanju motivacije za daljnim napretkom. Kao i komentari čitatelja bloga koji me redovito prate i podržavaju.

Spread the love

3 comments

  1. Promjena koja je drugima vidljiva je sigurno dobra motivacija za daljnju borbu sa kilogramima. A i nemaš još puno do kraja. Zanimljiva ti je slika, rado bih probao. :-))
    Jesi makar lopatao snijeg ispred stana/kuće, ha? :-P

    1. Nisam lopatao, imamo susjeda koji zivi od odrzavanja okucnica pa mu nebih uzimao kruh iz usta :) Al 2-3 puta kuglam tjedno i penhem se na Sljeme subotom (ovu sam preskocio radi ekstremnih -17)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *