Krvni nalazi br. 3

Prošlo je skoro 4 mjeseca dijete i red je bio da ponovno izvadim krv i provjerim što se dogodilo od zadnjeg puta s kolesterolom i trigliceridima. Ukratko, oduševljen sam rezultatima :) Osim što su sve vrijednosti vezani za masti i jetrene probe u zadanim granicama normale, i svi ostali parametri nalaza krvi i urina su u vrijednostima u kojima i trebaju biti.

Kratka tablica koja pokazuje kretanje vrijednosti od početka dijete :)

14.12.2011.

06.02.2012.

4.4.2012.

Težina

133 kg

120 kg

112 kg

Kolesterol

6.03 (<5.0)

4.52 (<5.0)

4.1 (<5.0)

Trigliceridi

4.04 (<1.7)

2.77 (<1.7)

1.6 (<1.7)

Ne moram posebno naglašavati koliko sam ponosan na ove rezultate :)

Naravno, ovo nije kraj puta. Još uvijek trebam skinuti 17 kg i nakon toga održavati novostečenu kilažu i vrijednosti masnoća i ostalog u krvi. Ali, pokazuje da je put kojim sam krenuo dobar :)

Spread the love

17 comments

 1. Odličan rezultat!

  Možeš li ukratko napisati šta izbjegavaš jesti a šta jedeš namjenski za regulisanje holesterola? Toliko sam toga pročitala da na kraju nemam pojma više šta je dobro a šta ne :(

  1. Izbjegavam “lose” ugljikohidrate (seceri, brasna i proizvode koji ih sadrzavaju). Konzumiram proteine, masti (uglavnom sve osim obicnog ulja i margarina), povrce i voce.

   1. Hvala :) Tako sam i ja mislila da je najbolje. A mama juče bila kod doktorice zbog malo povećanog holesterola i doktorica joj zabranila sve masno, a ni spomenula nije šećer i ostalo. Sad se ja moram boriti sa njom i ubjeđivati je da popusti sa kolačima a da smije jesti npr. pomalo badema i sl.

 2. neno kakva je situacija s dobrim kolesterolom ovaj put? sjecam se da je u zadnjim pretragama on bio nesto ispod donje granice i da si odlucio to popravljati?

 3. Čestitam i ja na odličnim nalazima. :) Zadnji nalazi pokazuju da si odlično pazio na prehranu i sve su ti u normalnim granicama. Bravo! ;)

 4. Just want to say your article is as surprising.
  The clarity in your post is just spectacular and i can assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *