Što se može postići u 8 tjedana?

Kao što sam na početku pisanja bloga najavio, osim praćenja prehrane planiram povremeno kontrolirati i krvne nalaze kako bih i na taj način pratio svoj napredak. Danas je prošlo 8 tjedana od početka pa je bio red da izvadim krv i vidim što se dogodilo.

Dakle, kao što se može vidjeti sa slike došlo je do ogromnih promjena u vrijednostima kolesterola i triglicerida. Nisu mi sve promjene drage, ali pokazuju da prehrana itekako utiče na naše zdravstveno stanje. Prvo što se može primijetiti je pad kolesterola sa 6.03 na 4.52 (u granicama normale). Drugo, pad LDL-kolesterola (loši kolesterol) sa 3.01 na 2.5 (također u normalnim granicama). Treće trigliceridi su pali sa 4.04 na 2.77 što je još uvijek iznad prihvatljive granice ali ipak znatno bolje nego prije.

Uz to, desio se i neočekivan pad HDL kolesterola (dobri kolesterol) na 0,81 što je ispod donje preporučene granice. Ovo je nešto na čemu ću poraditi pa se nadam da za će HDL kolesterol biti na bar 1.1.

Uz to, vaga pokazuje okruglo 120 kg. Što znači da sam ukupno smršavio 13 kg i rezultatom sam izrazito zadovoljan. Rezultati krvne slike su jednako dobri kao i na prvom nalazu :)

Spread the love

10 comments

  1. Svakako je bolje nego li prvi nalazi što znači da ti je ova promjena kao i usvajanje zdravije prehrane dobro došla. Čestitam i na daljnjem mršavljenju. Brzo to ide :)

  2. Super :) Dobro je što si počeo od početka sa nalazima taman se može znanstveno pratit razlika a ne samo kile. Očito moraš samo manje korekcije napravit po pitanju HDL-a, vidiš da nije dovoljno samo manje jest ;) U svako slučaju svaka čast ovo su stvarno impresivni napretci :)

  3. “Ali pokazuju da prehrana itekako utiče na naše zdravstveno stanje.” Amen :)
    1/3 down, 2/3 to go! Čestitam!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *