Prehrana zadnja 3 dana

Čisto da rezimiram prehranu ovih par dana dok opet ne počnem zaboravljati što sam jeo :)

Dakle, u nedjelju sam doručkovao integralni kruh namazan dukatelom i popio čašu light jogurta. Za ručak sam pojeo odličnu pikantnu juhu od leće i za desert pjenu od jabuka s kupinama.  Za večeru sam pojeo komad dvopeka i hummus te ponovio desert od ručka. U međuvremenu sam iskoristio sokovnik, koji sam morao izvaditi radi deserta, pa sam napravio sok od jabuka i kivija. Odličan vitaminski miks :)

Ponedjeljak: za doručak sam pojeo samo 3 suhe smokve (toliko mi je ostalo u ladici na poslu, a doma nisam doručkovao radi vađenja krvi). Za ručak je bio zubatac na lešo i salata od mahuna i luka. Za večeru sam pojeo ostatak juhe od leće od nedjelje i napravio sok od grejpa.

Utorak: za doručak sam pojeo šnitu kruha, salatu od tunjevine i graha te popio čašu light jogurta. Za ručak juneći naravni odrezak i salata od mahuna. Večeru još smišljam :)

Malo sam čitao i o hdl kolesterolu kojeg mi nedostaje i analiziram dobivene savjete vezano za nedostatak istog. Ukratko maslinovo i laneno ulje ili neki miks omega 3-6-9 tableta ili matična mliječ ili kombinacija tih stvari mi ne gine. Iako sam zadnja 2 mjeseca jeo dosta ribe koja bi trebala osigurati stabilnu razinu HDL kolesterola (ili se bar meni čini dosta budući da sam je prije jeo stvarno malo rijetko) HDL kolesterol mi je ipak pao. Dio krivnje je vjerojatno nedostatak ostalih masnoća a dio krivnje je u načinima uzgoja, pohrane i pripreme ribe. Ne vidim nekog drugog objašnjenja :)

Spread the love

1 comment

  1. Ja imam isto sokovnik mada ga već duže vrijeme ne koristim. Najčešće koristim električni mikser i njime volim praviti voćne smoothiee u raznim kombinacijama. Trenutno mi je najdraži onaj sa bananom, malo zobenih pahuljica, malo meda i mlijeka pa lijepo izmiksam. Prefino i slatkasto te odlično za užinu.

    Čitao sam kako se svježim sokom od prirodnog voća unosi čisti kcal dok jedenje sirovog voća tjera organizam da uz probavu troši i kalorijski doprinos koji je došao zajedno s voćem.

    Ja iskreno ne vodim računa o tome pošto je meni cilj dobiti na težini (današnja vaga mi kaže da je kilaža ista kao prošli put, k vragu osim što se voda smanjila za 0,1% :)) ), ali čisto da znaš ako nisi znao za ovo. :)

    Što se tiče HDL kolesterolu, nemam baš blage veze što tu može pomoći osim da pojačaš maslinovo ulje kod pripreme hrane. :) Ja ju koristim gotovo kod svih jela tijekom pripreme. ;-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *