Nova godina, nova nafaka

Za početak ovog posta želim svima Sretnu i uspješnu Novu 2012 godinu. Nek vam se ostvari sve ono što ste si sami poželjeli. Jedna od najvažnijih stvari za poželjeti je svakako zdravlje pa se nadam da niste zaboravili na njega :) Ja smatram ovaj svoj projekt svojim ulogom u zdravlje pa se nadam da će mi ova godina donijeti ustrajnost da ostvarim i održim svoju željenu kilažu.Zadnjih par dana nisam previše redovit s pisanjem bloga pa ću ovdje napraviti rekapitulaciju jelovnika zadnjih dana za one koji to prate a na kraju i novu težinu i opseg struka :)

Subota – stara godina. Prvi dan vikenda i pripreme za doček nove godine. Za doručak još trošim zalihu namaza koje imam tako da je doručak integralni kruh sa light mliječnim namazom s hrenom od Ljubljanskih mlekarni. Jako fini i osvježavajući za doručak. Imam ga za još par dana i onda sam gotov sa sirnim namazima za neko vrijeme iako mislim da ću malo posnog sira ubaciti za doručak i bjelanjaka. Imam i neku zalihu konzervi haringa koje volim pa će biti i toga. Za ručak piletina s kikirijem iz Wok&Roll-a. Kakva bi to bila subota bez shopping centara :) Doček Nove godine bio je pravi izazov. Dobra ekipa, puno grickalica, narezaka, kruha, dobre hrane i alkohola. Ali, uspio sam sve izdržati. Moj dragi prijatelj Jasmin je za večeru napravio pileći paprikaš kako bih i ja imao što jesti, tako da sam pojeo pun tanjur istoga, par kikirikija iz ljuske i puno vode. Jedino sam popio gutljaj šampanjca u ponoć. U svakom slučaju, ako ću i ostatak godine uspjeti biti tako samodiscipliniran kao i tijekom dočeka nove godine vjerujem da ću ovaj svoj cilj ostvariti bez problema.

U nedjelju smo radi kasnog ustajanja preskočili doručak što baš nije dobro, ali nekad se i to mora desiti i počeli smo s ručkom. Punica je odlučila napraviti bogatu trpezu zdrave hrane: pileće bijelo meso a za priloge đuveđ (bez riže), kuhanu blitvu, brokulu (koju sam kao i uvijek preskočio :)), rižu i par vrsta salata. Naravno, pojeo sam komadić mesa i malo đuveđa i blitve te veliku zdjelu salate od cikle (kažu da je jako zdrava). Za večeru sam jeo reprizu piletine i đuveđa koji je bio jako fini (čak sam i patlidžane preživio iz njega).

Današnji dan je počeo light mliječnim namazom s hrenom i integralnim kruhom. Za ručak sam pojeo pastrvu (i nakon 3 sata od ručka sam opet gladan), a za večeru planiram jesti voće.

U novu godinu sam ušao sa 126,8 kg i opsegom struka 131 cm. Kako sad stvari stoje izgubio sam skoro 6 kg za 3 tjedna i nešto više od 3cm u opsegu struka (prvo mjerenje sam radio nakon par dana dijete i tad je bio 134).

Počeo sam piti i neke nove čajeve: piskavica, narodne trave i slično. Čisto da razbijem monotoniju zelenog čaja :)

Spread the love

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *